jueves, 23 de mayo de 2024

Que hi ha entre tu i un bullit de peix??

Entre un peix i tu, sempre hi ha un pescador. I és la nostra elecció quin pescador triem: si un pescador artesanal i local respectuós amb el medi marí, o pescadors de grans navieres "pescanovas" amb vaixells destructors congeladors... o de vaixells d'arrossegament!!

Això és el que persegueix aquesta activitat, ser conscients de l'impacte de les nostres decisions, saber que el peix que consumim pot influir moltíssim en la salut de l'ecosistema, i que triar producte local, PEIX NOSTRUM, i a un pescador artesanal de l'illa es molt més SOStenible!!










Els "Eivissharks" més valents, van pujar al "JUAN" el llaüt de fusta d'en Nico Vallespir, el pescador tradicional i a més a més super divulgador d'aquest mitssatge de conservació!!.

El vam esperar en el moll des pescadors de Sant Antoni i van veure les seves captures del dia, poques i selectes, pescades amb xarxes de tresmall.

I...quins peixos es fan servir per fer un bullit de peix? 


Nico ens va ensenyar en directe els peixos per fer-ho, rotja, rata, gall de sant pere... i hem quedat en que vindrá al institut, a les cocines a ensenyar a escollir els bons peixos i cuinar un bon bullit de peix!!

Aixó també será un bon servei a la comunitat: enseyar als nous cuiners a fer un bon "bullit de peix", plat tan eivissenc, de má dels millors: els mateixos pescadors, i amb els millor producte, fresc, local, legal i respectuós amb la mar i la seva conservació!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario