miércoles, 7 de febrero de 2024

TRINITARIES arranquen com "Latin Lovers" l'Aprenentatge de la badia de Portmany

 

Aquest dimecres dia 31 va tenir lloc la primera activitat d’aprenentatge al club nàutic del projecte “ Aprenentatge i Serveis” del CEP “Centre de Formació al professorat” de  la conselleria d'educació.


Varen ser els alumnes i alumnas de 4ºESO del col.legui “ Santisima Trinitat” veïns del port, que varen inaugurar  aquesta edició i van venir a investigar sobre la construcció naval antica, el ofici de los mestres d’aixa, com han evolucionat els vaixells de veli amb especial interés en el llaüt “ BOHEMIO” el més antic del port de Sant Antoni i amb una mítica història en las seves costelles.



Aquesta investigació du el nom “Latin Lovers”  com picada d'ullet a la innovació à càrrec de la joventut i  la resistència a perdre la història i l'afició per la vela llatina.


Aquesta activitat forma part del suport que donem desde el club, a  la investigació per part dels instituts participants de la biodiversitat, del medi natural, i cultural, de la història de la badia i d'aquesta part del Mediterrani.


L'alumnat després de les experiències d'aprenentatge, l'hauran de traslladar a crear un servei a la nostra comunitat, una finalitat divulgativa o una finalitat social.


Els instituts que s'han sumat a aquesta segona edició del projecte són el grup d'aquesta setmana "Santíssima Trinitat", IES Algarb i IES Es Xarc a Santa Eulàlia, a més dels veterans "IES Quartó" i "IES Sa Serra"


La metodologia "APS" consisteix en un mètode per unir l'aprenentatge amb el compromís social. És aprendre fent un servei a la comunitat, nen aquest cas, de la badia de Portmany.


No hay comentarios:

Publicar un comentario